
Tuzla’daki Torgem tersanesinde 8 işçinin 11 gün evvel başlattığı direniş, kazanımla sonuçlandı. Torgem tersanesindeki Etna-Özdemir taşeron firmaları, 3 aydır işçilerin birikmiş ücretlerini ödemiyordu. İşçiler 8 Ocak sabahı Torgem tersanesi önünde direnişe geçmişlerdi.
UİD-DER olarak dayanışmak üzere yanlarına gittiğimiz işçiler, direnişlerini İstanbul ve Ankara’da yaptıkları basın açıklamalarıyla emekçilere duyurmaya çalıştıklarını, tersane önünde direniş ateşini yakmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Direniş öncesinde tersanelerde yaşanan eylemlere kendilerinin de duyarsız kaldıklarını söyleyen işçiler, bu duruma neden olarak işsizlik korkusunu, tersane patronlarının kara liste tehditlerini ve işçi örgütlerine karşı oluşan ön yargıları dile getirdiler.
Tersanede hâlâ birçok işçinin ücretlerinin ödenmediğini söyleyen işçiler, direnişle dayanışmanın yükseltilmesi, işçilerin işçi derneklerine sahip çıkması ve bilinçli işçilerin tersanelerde örgütlenme çalışmalarına hız vermesi gerektiğini sözlerine eklediler.
Patronlar, 10 gün boyunca sürdürdükleri direnişin sayesinde işçilerin ücretlerini ödemek zorunda kaldılar. Böylece Torgem işçileri mücadelelerini kazanımla sonuçlandırdılar.