
Eğitim emekçisi: 1 Mayıs dünyadaki bütün sınıf kardeşlerimizle birliğimizi gösterdiğimiz, mücadele kararlılığımızı ortaya koyduğumuz, taleplerimizi yükselttiğimiz bir gün. Emekçi kadınlar olarak biz de büyüyen sorunlarımıza dair taleplerimizi 1 Mayıs alanlarında hep birlikte haykıracağız. Bizler her işyerine, her mahalleye, çocuklarımızı güvenle emanet edebileceğimiz ücretsiz nitelikli kreşler istiyoruz. Çocuklarımız için her okulda sağlıklı ve ücretsiz en az bir öğün yemek istiyoruz. Çocuklarımıza gerekli bütün aşılar ücretsiz olarak yapılabilsin istiyoruz. Kendimiz için işyerlerimizde eşit işe eşit ücret istiyoruz. Yüksek kiralar olmasın, barınma sorunu yaşamayalım istiyoruz. Sokaklarda güvenle, huzurla dolaşmak istiyoruz. Emperyalist savaşlarda emekçilerin ölmesine, kapitalistlerin çıkarları için yaşanan yıkımlara katlanamıyoruz. Bunların hiç birini egemen sınıf bize kendiliğinden vermeyecek. Ama örgütlü mücadelemizle hepsini hayata geçirebiliriz. Gelin yan yana olalım. Gelin birlikte haykıralım. 1 Mayıs coşkusuyla alanlarda olalım. Yaşasın 1 Mayıs!
Mersin’den ve Adana’dan emekçi kadınlar: Mersin’de “1 Mayıs: Umut Örgütlü Mücadelede” adlı etkinliğimizin ardından biz emekçi kadınlar olarak 1 Mayıs’ta alanlarda haykıracağımız taleplerimizi dile getirdik. 1 Mayıs coşkumuzla tüm emekçi kadınları 1 Mayıs’ta birlik olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz.
Lise öğrencisi: Ben bir lise öğrencisiyim. Daha önce 1 Mayıs’a katılmadım. Okullarda aldığımız eğitim çok kötü. Nitelikli bir eğitim almak istiyorum. Şimdi herkes çok uzun saatler çalışıyor. Üniversiteyi bitirince uzun saatler çalışmayacağım bir iş istiyorum. 1 Mayıs’a katılmak, bu talepleri haykırmak çok önemli.
Ev emekçisi: Ben bir ev emekçisiyim. Daha önce de UİD-DER’le 1 Mayıs’a katıldım. En çok faturalara, artan fiyatlara isyan ediyorum. Elektrik faturası çok geliyor. Isınmayalım mı? Pazara gidemiyorum, geçinemiyoruz. Çocuklarımız iş bulamıyor. İşte tüm bu sorunlar karşısında “Artık Yeter!” demeliyiz ve UİD-DER’le sesimizi daha güçlü çıkartarak 1 Mayıs’ta yerimizi almalıyız.
Ev emekçisi: Benim iki küçük çocuğum var. İşe girsem aldığım para bakıcılara gidiyor. Çalışmayayım, çocuklara bakayım diyorum. 7-24 evde çalışıyorum ve emeğimin bir karşılığı yok. Biz ev emekçisi kadınların emeklerinin bir karşılığı olmalı, sigortası olmalı mesela. Çocuklarım için okullarda bir öğün ücretsiz yemek talep ediyorum. Bizlerin ve çocuklarımızın geleceği için 1 Mayıs’ta bu talepleri haykırmalıyız.
Emekli işçi: Yaşım 70. Aldığım maaş 16 bin 700 lira. Hiçbir şeye yetmiyor, geçinemiyorum. Her şey çok pahalı. Ekonomik nedenlerle gezemiyorum. Sağlık sorunları yaşıyorum. Hastaneden randevu alamıyorum. Ama son zamanlarda sokaklara dökülen insanları görünce umudum yeşerdi. Biz hep ayakta olmak zorundayız ve sesimizi hep birlikte daha çok yükseltmeliyiz. Ben daha önce de UİD-DER’le 1 Mayıs’a katıldım. Bu yıl da tüm bunlara “Yeter!” demek için UİD-DER’le 1 Mayıs’a gideceğim. Yaşasın 1 Mayıs!
Üniversite öğrencisi: Biz kadınların en önemli sorunlarından biri güvenlik sorunu. Ben sokaklarda güvenle, özgürce gezmek istiyorum. Girdiğimiz işlerde sırf kadın olduğumuz için mobinge uğramak istemiyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulabilecek miyim? Bilmiyorum. Daha önce hiç 1 Mayıs’a katılmadım. Ama son dönemde alanları dolduran insanları görmek bana şunu gösterdi ki bizler bir araya gelmeliyiz, sorunlarımızı, taleplerimizi haykırmalıyız. Biz gençler geleceğimiz için 1 Mayıs alanlarını doldurmalıyız.
Ev emekçisi: Son yıllarda zamlar çok fazla. Asgari ücret yükseltilsin istiyorum. Bu ülkede adaletin olmadığını düşünüyorum. İnsanlar bir araya gelince bir şeyler değişir. Ben de bu düzenin değişmesini istiyorum.