
Türk-İş’e bağlı sendikalarda örgütlü kamu işçileri, 2025-2026 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde siyasi iktidarın sefalet zammı dayatmasına karşı eylemlerine devam ediyor. 1 Temmuzda Türkiye genelinde kent meydanlarında kitlesel basın açıklamaları yapan işçiler bir kez daha “artık yeter, sabrımız taştı” dedi.
Siyasi iktidarın sefalet zammı dayatmasını kabul etmeyen kamu işçileri meydanlarda tepkilerini dile getiriyor. İstanbul Kartal Meydanında toplanan Türk-İş'e bağlı sendikalarda örgütlü işçiler "Müzakere Yoksa Mücadele Var", "İş Ekmek Yoksa Barış da Yok", "Vur Vur İnlesin, Ankara… pic.twitter.com/RSO52S3Re0 [1]
— UİD-DER (@uid_der) July 1, 2025 [2]
İstanbul’da Kartal Meydanında yapılan eyleme Türk-İş’e bağlı sendikaların yanı sıra emekten yana siyasi partiler ve “Sermayenin ve Siyasi İktidarın Saldırılarına Birlikte Karşı Duralım” pankartıyla UİD-DER katıldı. UİD-DER’li işçiler, Konya’da gerçekleştirilen basın açıklamasına da katılarak işçilere destek verdi.
Kamu işçileri Konya'da Gedavet Parkında bir araya geldi. İşçiler attıkları sloganlarla sefalet zammına, köleliğe boyun eğmeyeceklerini haykırdı.#kamuişçilerigeçinemiyor [3] #kamuişçisihakkınıistiyor [4] pic.twitter.com/09krMxERCm [5]
— UİD-DER (@uid_der) July 1, 2025 [6]
İstanbul’daki eylemde kamu işçilerinin sefalet zammına tepkisi sloganlara yansıdı. İşçiler sık sık “Müzakere Yoksa Mücadele Var”, “İş Ekmek Yoksa Barış da Yok”, “Vur Vur İnlesin, Ankara Dinlesin”, “Direne Direne Kazanacağız”, “İşçiler Elele Genel Greve”, “Şimşek Elini Ekmeğimden Çek” sloganlarını attı. TİS görüşmelerini yürüten konfederasyonlardan biri olan Hak-İş’in sessiz kalmasına da tepki gösteren işçiler, “İşçi Burada Hak-İş Nerede” sloganını attı.
Basın açıklamasını Türk-İş 1. Bölge Başkanı Halil Faki Erdal yaptı. Açıklamada, TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla halkın yaşadığı gerçekler arasında dağlar kadar fark olduğu, gerçek enflasyonun pazarda, manavda, sokakta olduğu söylendi. Vergi yükünün emekçilerin sırtına bindirildiği belirtilerek “az kazanandan çok vergi alan bir sistemde adaletten söz edilemez” denildi. İşçilerin mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduğu ise şu sözlerle ifade edildi: “Buradan meydanlardan bir kez daha sesleniyoruz! Biz emekçiyiz! Biz işçiyiz! Biz köle değiliz! Biz çalışıyoruz, onlar oyalıyor. Biz üretiyoruz, onlar görmezden geliyor. Taleplerimiz duyulana kadar, haklarımız teslim edilene kadar emek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşte bu yüzden artık sokaktayız, meydanlardayız, alanlardayız.”