
Çapa Kızılay Kan Merkezinde Dev Sağlık-İş sendikasına üye oldukları için işten çıkartılan sağlık işçilerinin işe iade davası 13 Mayısta işçilerin lehine sonuçlandı. İşçiler davanın sonuçlanması üzerine işyerlerinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Direnişlerini sürdüren Sinter Metal ve Meha Tekstil işçileri de pankart ve dövizleriyle sağlık işçilerine destek verdiler.
Eylemde, “Örgütsüz İşçi Köle İşçidir”, “Örgütlü İşçi Yenilmez”, “Güvenceli İş Güvenceli Gelecek”, “Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz”, “Ücretsiz İzinlere Hayır”, “Sendika Haktır Engellenemez”, “İşten Çıkarmalar Yasaklansın”, “İşsizlik Fonu Bizimdir Bizim İçin Kullanılsın!” dövizleri taşındı. LcWaikiki-Meha Tekstil işçileri “Ücret, Fazla Mesai, Tazminat Haklarımız Gasp Edilemez!”, Sinter işçileriyse “İşimizi İstiyoruz!” pankartıyla eylemdeydiler.
kizilay.jpg [1]

Çerkezoğlu’dan sonra, işten atılan işçiler basın açıklaması yaptılar. İşçiler, Kızılay’ın çeşitli birimlerinde ve Kızılay Kan Merkezinde yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak için sendikada örgütlendiklerini, ardından sürgün edilmek istendiklerini, karşı çıktıklarında ise işten çıkarıldıklarını anlattılar. Uzun yıllar boyunca Kızılay’a emek verdiklerini anlatan işçiler, işten çıkarıldıktan sonra yönetimi protesto etmek için yaptıkları her eylemi, Kan Merkezine zarar verecekleri ihbarıyla gelen otobüs dolusu çevik kuvvet polisi eşliğinde gerçekleştirdiklerini belirttiler. Açıklamanın yapıldığı sırada, yine bir otobüs dolusu çevik kuvvet polisi, “işçilerin Kızılay binasına zarar vermeleri ihtimaline karşı” orada hazır bulunuyordu!
Sendikaya işten tazminatlı çıkarılmak için değil, emeklerinin karşılığını alabilmek için üye olduklarını anlatan işçiler, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen işe geri dönmek istediklerini ifade ettiler. Açıklamadan sonra söz alan Süleyman Çelebi de, “sendika olsun ama sarı sendika olsun” diyen Kızılay yönetiminin hukuksuzluğu savunduğunu belirterek, “saldırılara karşı topyekun mücadele etmek gerekiyor” dedi.
Eylem boyunca “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “İşte Sendika İşte DİSK”, “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “Kızılay Bizimdir Bizim Kalacak”, “Direne Direne Kazanacağız”, “İşten Çıkartmalar Durdurulsun”, “Krizin Faturası Patronlara”, “Ekmek Yoksa, Adalet Yoksa, Barış da Yok!” sloganları atıldı.