6 Haziran Cumartesi günü TOKİ’de çalışan bir işçi arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti. Bu kazayla birlikte Tuzla TOKİ’de şimdiye kadar ölenlerin sayısı 6’ya çıktı.
Binalara asansör montajı yapıldığı sırada işçi kardeşimiz dengesini kaybedip 11. katın asansör boşluğundan aşağıya düştü. İşçi kardeşimiz çalıştığı esnada üzerinde ne emniyet kemeri ne de baret vardı. İşçi arkadaşımız düştüğü anda hayatını kaybetmiş. Cesedi tam 2 saat yerde bekledi. Bekleme sebebi ise, savcının gelip tutanak tutmasıymış. Savcı 2 saat sonra geldi ve tutanağını tuttu. Aynı yerde çalışan abisi ise, şok geçirdi. Savcıyı beklerken, şantiye görevlileri ölen işçinin yanına hemen emniyet kemeri ve baret koydular. Böylece “gerekli önlemlerin alındığını” savcıya göstermiş oldular. Bu hayasız, bu insanlık dışı olaya hiçbir işçi sesini çıkaramadı ve çalışmaya devam ettiler. Ama bir gün sonra hiçbir işçi işbaşı yapmadı.
Bu olayda da, işçilerin birlikte olamamalarının ne kadar kötü sonuçlara yol açtığını bir kez daha gördük. Eğer biz işçiler birleşmezsek, örgütlü bir şekilde mücadele etmezsek, daha çok işçi kardeşimiz iş cinayetlerinde ölüp gidecek. Fazla söze gerek var mı?