
Taşeron sağlık işçileri yakın zamanda pek çok defa “Taşeron çalışmak ölüm demektir” diyerek taşeron çalışmanın yasaklanması talebini dile getirdiler. Bu amaçla DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş’te örgütlenen sağlık emekçileri 7 Kasım Cumartesi günü bir kez daha alanlara indiler. Sabahın erken saatlerinde diğer illerden Ankara’ya gelen işçiler miting saatine kadar Kurtuluş Parkında halaylar çektiler. Yürüyüş başladığında ise işçiler, “İşimize Döneceğiz Taşeronu Sileceğiz”, “İnsan İhaleyle Çalıştırılmaz Sağlıkta Taşeron Olmaz” pankartlarının arkasında yürüdüler.
Adana’dan, Mersin’den, Bursa’dan, Diyarbakır’dan, Antalya’dan, Kocaeli’den ve İstanbul’dan yola çıkan yaklaşık 2 bin işçi Ankara’da bir araya geldi. Saat 11.30’da Kurtuluş Parkı önünde toplanan kitle meclise doğru yürüyüşe geçti. “Sağlıkta Taşeron Ölüm Demektir”, “Sendika Haktır Engellenemez”, “Güvenceli İş Güvenceli Gelecek İstiyoruz” sloganları eşliğinde taleplerini dile getirdiler. Birçok işyerinde sendikalaşma mücadelesi veren taşeron sağlık işçilerini, işten atarak susturmaya çalışan işverenlere karşı işçiler artık kadrolu çalışmak istediklerini dile getirdiler. Yaşanan ekonomik krizle birlikte krizin yükünü işçi sınıfına ödetmeye çalışan patronlara karşı haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyleyen işçiler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini yüksek sesle bir kez daha haykırdılar.
Yapılan konuşmalar sırasında, “Taşeron işçisinin hepatit aşısına ya da grip aşısına ihtiyacı yok diyen AKP hükümetini protesto etmek için, emekçiyi yoksul bırakan, aç bırakan, güvencesiz çalışmasına neden olan taşeron sistemi kaldırılsın ve SSGSS yasası geri çekilsin demek için buradayız” denildi. Mitingde konuşan Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, başta güvenceli iş olmak üzere işçi sınıfının kazanılmış tüm haklarına yönelik yoğun bir saldırı programının hayata geçirildiğini, ama buna örgütlülükleriyle izin vermeyeceklerini dile getirdi.
Mitinge Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) da destek verdi. SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, sağlıkta taşeronlaştırmanın asla kabul edilemeyeceğini belirtti ve işçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı. Miting sırasında Adana’dan, Antalya’dan ve Bursa’dan gelen işçiler de işyerlerinde yaşadıkları sorunları dile getiren kısa birer konuşma yaptılar. Ayrıca mitingde Sağlık Bakanlığınca yürürlüğe konan 12 Mayıs 2009 tarih ve 32 sayılı, Hizmet Alımlarında Çalıştırılacak İşçi Sayısının Tespiti ve Öngörülecek Ücretlerle İlgili Genelgenin kaldırılması talebini içeren bir dosya da meclise sunuldu. Adı geçen belge, aynı işi yapan işçilerin belli şartlar dolayısıyla farklı ücretler almasını ve zaten güvencesiz olan çalışma koşullarının daha da kötüleşmesini sağlayan bir genelge. Sendika temsilcileri meclise sundukları dosyanın işleme alınıp alınmayacağını da takip edeceklerini belirttiler. Miting, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.