Okmeydanı Araştırma ve Eğitim Hastanesindeki mücadelelerini kazanımla sonuçlandıran taşeron sağlık işçilerinin ardından, sendikalaştıkları için işten atılan Kızılay sağlık işçileri de hukuksal mücadeleyi kazandılar ve işe dönme hakkını elde ettiler.
Dev Sağlık-İş sendikası 17 Kasımda Çapa Kızılay Kan Merkezi önünde bir basın açıklaması yaparak, Kızılay yönetiminden mahkeme kararını bir an önce uygulamasını istedi. “Kızılay’da Yargıtay Kararı Uygulansın, İşimize Geri Döneceğiz” pankartı arkasında toplanan işçiler adına, basın açıklamasını, işten atılan sağlık işçisi Funda Keleş okudu. Konuşmasının başında Kızılay’daki mücadele sürecini özetleyen Keleş, “Dev Sağlık-İş’e üye olarak amacımız, emeğimizin karşılığını alabilmek, başta iş güvencesi olmak üzere en temel haklarımızı, geleceğimizi ve çocuklarımızın geleceğini güvence altına alabilmektir” dedi.
Dev Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, Kızılay’da tüm baskılara rağmen örgütlenmeye devam ettiklerini söyledi. Çerkezoğlu, Kızılay yönetimine seslenerek, sendika düşmanı tavırlarından vazgeçmeleri uyarısında bulundu. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de, hukuksal kazanım elde eden sağlık emekçilerinin bir an önce işe alınması gerektiğini belirtti.
Kızılay yönetimi, işe iade davasını kazanan işçileri tazminatlarını ödeyerek işten atma hakkına sahip. Yasaların patronlara tanıdıkları bu hak, sendikalaşmanın önünde ciddi bir engel teşkil ediyor. İşçi sınıfının, işe iade davasını kazanan işçinin kendi rızası olmaksızın tazminat verilerek işten atılmasına olanak veren bu yasanın değiştirilmesi için de mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor.