Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)

Anasayfa > Etkinliklerimiz > Bayramda Dostlarla Birlikteydik

Bayramda Dostlarla Birlikteydik

Aydınlı’dan bir metal işçisi

09.12.2009

Derneğimizin Aydınlı temsilciliğinde bayram vesilesiyle dostlarımızla bir araya geldik. Hep beraber türkülerimizi söyledik, şiirlerimizi okuduk, halaylar çektik, sohbet ettik. Bundan iyi bayramlaşma olamazdı diye düşünüyorum.

Birçok dostumuzu çağırıp bir araya geldik. Ortak olan sorunlarımız üzerine sohbet ettik. İşyerlerimizde, okullarımızda veya mahallelerimizde yaşadığımız sorunların ortak olduğunu ve çözümünün de ortak olduğunu birlikte tartışıp konuştuk. Aslında bugüne kadar öğrendiğimiz ve tekrar tekrar vurgulamaktan bıkmadığımız bir şeyi bir daha vurguladık. Bu dünyada iki sınıf var; biri patronlar sınıfı, diğeri ise işçi sınıfı. Evet, bizler mademki işçi sınıfının birer üyesiyiz, o zaman toplumsal, siyasal olaylara ve tüm işlerimize bu pencereden bakmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bir araya gelmişken, 25 Kasımdaki kamu işçilerinin grevini konuşmadan geçmek de olmazdı. Medyanın bu grev ve mitingler hakkında neler anlattığı üzerine konuştuk. Medya patronların medyasıydı ve her zaman olduğu gibi bu kez de olayları patronların ve sermaye devletinin penceresinden anlatmıştı. Doğru haberleri ancak bizi anlatan yayınlardan ve kurumlardan öğrenebiliyoruz.

Bizler olaylara işçi sınıfının penceresinden bakan, UİD-DER çatısı altında bir araya gelip örgütlenen işçileriz, sınıf kardeşlerimizi de bu çatı altında bizimle birlikte mücadeleye omuz vermeleri için derneğimize davet ediyoruz.

  • Etkinliklerimiz [1]

Kaynak URL: https://uidder.org/bayramda_dostlarla_birlikteydik.htm

Links
[1] https://uidder.org/taxonomy/term/210