
Tekel işçilerine destek amacıyla 4 Şubat günü Türkiye genelinde yapılan bir günlük iş bırakma eylemine deri işçileri de katıldı. Deri-İş sendikasının örgütlediği yürüyüşte yaklaşık 500 deri işçisiyle birlikte UİD-DER’li deri işçileri olarak bizler de yer aldık.
Tuzla Organize Deri Sanayi Sitesindeki Traktörcüler Durağında toplandıktan sonra yürüyüşe başladık. Öncelikle direnişte olan Ada Deri işçilerini ziyaret ettik. Ada Deri önünde yapılan kısa bir destek konuşmasından sonra Aydınlı’ya doğru yürüyüşe geçtik. Deri işçileri Aydınlı yollarında en son 1996 yılında yürümüştü. O günleri tekrar yaşamak açısından da önemli bir gündü. Sanayiden sloganlar eşliğinde yola çıktık, Aydınlı’ya alkışlarla ve sloganlar atarak girdik. Attığımız bazı sloganlar şunlardı: “Tekel İşçisi Yalnız Değildir!”, “Direne Direne Kazanacağız!”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın!”
Genç deri işçileri coşkularıyla ve sloganlarıyla eyleme renk kattılar. Sloganlar eşliğinde Aydınlı içinden sendikamızın önüne kadar yürüdük. Burada Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi’nin konuşmasından sonra düzenlediğimiz dayanışma eylemi sona erdi.