
Uluslararası bir kargo firması olan UPS’in Türkiye’deki işyerlerinde son bir ayda onlarca işçi işten atıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinde çalışan 4 binden fazla UPS işçisi, TÜMTİS’de örgütlendikleri için taşeron patronlarının yalana dayalı gerekçeleriyle işten atılıyorlar. İstanbul Kurtköy’de çalışan 5 işçi de sendikaya üye oldukları için işten atıldılar.
UPS işçileri yıllardır çok kötü koşullarda çalıştıklarını söylüyorlar. Düşük ücret alan işçiler, son iki yıldır zam almadıklarını, fazla mesai ücretlerinin ödenmediğini, kışın soğuk ortamda çalıştıklarını, her dakika baskı altında çalıştıklarını belirtiyorlar. UPS’de çalışan işçiler bu koşullara artık daha fazla dayanamadıklarını, kendileri ve çocukları için iş güvencesi istedikleri için sendikaya üye oldukların dile getiriyorlar. Sendikaya üye olmalarıyla birlikte baskıların arttığını söyleyen işçiler, patronun sendikadan istifa ettirmek için her yolu denediğini belirtiyorlar.
UPS Kurtköy aktarma merkezinde 5 işçi sırf sendikaya üye olduğu için işten atıldı. TÜMTİS, 11 Mayısta, UPS önünde, işçilerin sendikalaşması üzerindeki baskıların son bulmasını, işçilerin derhal işe geri alınmasını talep eden bir basın açıklaması yaptı. İşçilere Deri-İş ve UİD-DER de destek verdi. UPS’de işçilerin kazanması için sınıf dayanışması büyütülmeli, UPS işçilerinin ulusal ve uluslararası birliğinin sağlanması için çalışılmalıdır. Patronların saldırısına ancak böylesi bir örgütlenme ile karşı durulabilir.