Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği sitesinde yayınlanmıştır (https://uidder.org)

Anasayfa > İşçi Hareketi > Grev ve Direnişler > Kadıköy Belediyesinde Grev Başladı

Kadıköy Belediyesinde Grev Başladı

Kadıköy Belediyesinde çalışan 476 işçi 19 Temmuz sabahı greve çıktı. Belediye işçileri işyerlerinin kapısına “Bu İşyerinde Grev Var” pankartı asarak, “grevimiz hayırlı olsun” dediler. Sabah saatlerinde başlayan grevde işçiler toplu halde belediye binası önünde bekledi, grev nöbeti tuttu, hayal çekti. Belediye binası sessizliğe gömülürken Zabıta, Yol Bakım, Çevre Koruma, Veteriner İşleri, Evlendirme Dairesi, Meclis binası gibi bölümlerde hizmet verilmedi. Geçen toplu sözleşme dönemlerinde bir günlük grev deneyimleri olan işçilerin bir kulağı da gelecek “uzlaşma” haberindeydi.

kadkoy_grevi.jpg [1]

kadkoy_grevi (1).JPG [2]

CHP’li Kadıköy Belediye başkanı Selami Öztürk ise sendika ve işçi düşmanı tavrından vazgeçmeyerek, grevci işçilerin taleplerine kulaklarını tıkıyor. İnsanları aldatmaya soyunan Öztürk, Kadıköy Gazetesine yarım sayfa ilan vererek, işçilerin ücretlerine ölüm, düğün, kaza gibi sosyal haklarını da ekleyerek brüt 2.750 lira maaş aldıklarını yalanını yaymaya çalışıyor. Selami Öztürk’ün bu çabaları, CHP’nin işçi yandaşı bir parti olmadığını da bir kez daha göstermiş oldu.

Anadolu Yakası Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şubeye üye olan Kadıköy Belediyesi işçileri, öğlen saatlerinde yaptıkları basın açıklamasıyla bir kez daha taleplerini duyurarak, belediyenin işçilerin taleplerini karşılamasını istediler. Basın açıklamasına Deri-İş, Tüm Bel-Sen, Yapı Yol-Sen yöneticileri destek verdi. Şube başkanı Şahan İlseven, 173 gün süren toplu iş sözleşme sürecinde 77 maddede anlaşma sağlandığını, 4 maddede ise belediyenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşma sağlanamadığını belirtti. Belediye başkanının yalan yanlış ilanlar vererek Kadıköylüleri kandırdığını, hiçbir işçinin söylendiği gibi yüksek ücret almadığını işçilerin bordrosunu göstererek yanıtladı. Sınıf dayanışmasına vurgu yapan İlseven, işçi örgütlerinin ve sendikaların greve yaptığı desteğin önemini vurgulayarak konuşmasını bitirdi.

Basın açıklamasının ardından işçiler sloganlarla grev yerlerine döndüler. Grevci işçilerin kazanması için sınıf dayanışmasını yükseltelim!

  • Grev ve Direnişler [3]

Kaynak URL: https://uidder.org/kadikoy_belediyesinde_grev_basladi.htm

Links
[1] https://uidder.org/file/kadkoygrevijpg
[2] https://uidder.org/file/kadkoygrevi-1jpg
[3] https://uidder.org/taxonomy/term/309