
Avrupalı UPS işçilerinin sendikalarının üye olduğu Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonunun (ITF) tüm çağrılarına ve uyarılarına rağmen, UPS patronu işyerine sendikanın girmesine engel olmaya, bu konuda ısrarcı olan işçileri işten çıkarıp gözdağı vermeye devam ediyor.
TÜMTİS’in de üyesi olduğu ITF, Avrupalı Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ETF) ile birlikte, UPS işçileri için birçok ülkede 16 Aralık tarihinde dayanışma eylemleri gerçekleştirecek. ITF yaptığı çağrıda, Ağustos ayında gerçekleştirdikleri kongrede UPS işçileri için 1 Eylülü küresel eylem günü olarak ilan ettiklerini, bugüne kadar direniş yerlerini ziyaret ederek, maddi destek sağlayarak ve UPS yönetimini protesto ederek UPS işçilerine destek verdiğini belirtti.
ITF 8 Aralıkta UPS yönetimiyle yeniden görüşmelerin başlamasını ve bu görüşmelerde ilerleme sağlanmasını umduğunu ifade ediyor. Bunun olmaması durumunda, UPS yönetimine güçlü bir mesaj vermek ve UPS işçileri için adaletin sağlanması amacıyla 16 Aralıkta küresel çapta eylemler gerçekleştirilecek.
Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği (UİD-DER) olarak, UPS işçilerinin mücadelesine ilk günden bu yana destek veriyoruz ve bizler de tüm sınıf kardeşlerimizi, 16 Aralıkta yapılacak UPS işçileriyle uluslararası dayanışma gününde UPS işçilerinin mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz.