
Cumartesi günü tüm dünyada milyonlarca işçi 1 Mayıs mitinglerine katıldı. Sermayenin saldırılarını protesto eden ve krizin faturasını ödemeyi reddeden işçiler, meydanlarda tek yumruk ve tek yürek olmanın coşkusunu yaşadılar.
Yunanistan
image001_7.jpg [1]

image005_2.jpg [2]

ABD
Amerika’da yüz binlerce işçi Arizona eyalet yönetiminin çıkardığı yeni göçmen yasasına karşı alanlardaydı.
image003_8.jpg [3]

Almanya
Almanya’da da binlerce gösterici hükümetin tasarruf paketlerine karşı sokaktaydı. Aynı zamanda Almanya’nın farklı şehirlerinde yürümek isteyen 3000 kişilik Nazi grubuna karşı işçiler sokakları tutarak cevap verdi. 10 bin işçi Nazilerin geçeceği sokaklarda oturma eylemi yaparak faşistlerin yürüyüşüne engel oldu.
Fransa
Yaklaşık 300 bin işçi birçok farklı şehirde alanları doldurdu. Sarkozy’nin emeklilik yaşını yükseltme planına karşı protesto gösterileri yaptılar. Paris’te işçiler “2009 yılında krizin tecrübesini yaşadınız, şimdi 2010 yılında krizin faturasını siz ödeyeceksiniz!” dediler.
İtalya
İtalya’da sendikalar bu yıl 1 Mayıs için, Afrika göçmenleri ile yaşanan ırkçı çatışmaların olduğu bölgede, Rosarno bölgesinde toplanarak işçi sınıfının enternasyonalist dayanışmasının güzel bir örneğini sergilediler. İşçilerin flamalarında, bayraklarında, pankartlarında ve dövizlerinde göçmenlerin korunması ve daha fazla iş imkânının yaratılması talepleri yer aldı.
Rusya
image007_1.jpg [4]

Uzak Asya
Binlerce Kamboçyalı işçi daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi iş yasaları için yürürken, Filipinli işçiler de işsizliğe karşı çalışma hakkının korunması ve iş güvenliğinin sağlanması talebiyle sokaklardaydılar. Tayvan’da ise ücretlerin düşürülmesine ve işsizliğin artmasına karşı öfke yükseliyordu.
Japonya’da da işçiler daha iyi çalışma koşulları ve sürekli iş talebiyle alanlarda yerlerini aldılar. Güney Kore’de ise başkent Seul’de 20 bin işçi ve çiftçi daha iyi ücret ve çalışma koşulları için meydanları doldurdu.
On binlerce işçinin 1 Mayıs alanlarına aktığı ülkelerden bir diğeri ise Endonezya idi. İşçiler asgari ücretin yükseltilmesi ve işsizliğe karşı yeni iş alanlarının yaratılması talebiyle toplandılar. “Bütün Ülkelerin İşçileri Birleşin!”, “Artık İşten Atmak Yok!” sloganlarıyla taleplerini haykırdılar.