Buradasınız
Kasım Ayında En Az 128 İşçi Hayatını Kaybetti

Yaz aylarının başından bu yana iş cinayetlerinin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Yaz bitmesine rağmen, ne yazık ki iş cinayetleri hız kesmeden devam ediyor.
İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Kasım ayına ait iş cinayetleri raporunu açıkladı. Meclis’in yazılı, görsel, dijital basından ve emek-meslek örgütlerinden topladığı bilgilere göre, Kasım boyunca en az 128 işçi hayatını kaybetti. İSİG Meclisi hazırladığı raporda, yaşanan iş cinayetlerinin sektörlere göre dağılımına da yer verdi. Buna göre inşaat sektörü iş cinayetlerinde yine başı çekti. 31 inşaat işçisi hayatını kaybetti. Tarım sektöründe 18 işçi, deri/tekstil sektöründe 13 işçi, ulaşım-taşıma sektöründe 13 işçi (şoför), ticaret-büro sektöründe 12 işçi, maden ocaklarında 10 işçi hayatını kaybetti.
İSİG’in ulaştığı bilgilere göre trafik kazası adı verilen iş cinayetlerinde 49 işçi, ezilme-göçük nedeniyle 35 işçi, düşme nedeniyle 26 işçi iş cinayetlerine kurban gitti.
Deri işçisi Yılmaz Pehlivan çalışırken yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.
Tekstil sektöründe iki toplu katliam yaşandı. 5 Kasımda Urfa-Bozova’da tekstil işçilerini taşıyan bir minibüsün devrilmesi sonucu 7 işçi, 7 Kasımda Antep’te tekstil üretiminin yapıldığı Hacı Büyükbeşe İş Merkezi’nde çıkan yangında 5 işçi hayatını kaybetti.
Direnişçi Feniş işçisi Nizamettin Önelge, yaşamını sürdürebilmek için yevmiyeci olarak çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek hayatını kaybetti.
İş cinayetlerine kurban giden işçilerden 10’u kadın işçi. 4’ü Suriyeli, 1’i Çinli olmak üzere 5 göçmen işçi kapitalist kâr sisteminin kurbanı oldu. 13 yaşındaki Orhan Sürer, 16 yaşındaki Hasan Bakdur, 14 yaşındaki Muharrem Dursun, 17 yaşındaki Salih Eroğlu, 17 yaşındaki Gökhan Örüç adlı 5 çocuk işçi daha yaşamlarının baharında katledileriler.
İş cinayetlerinin en çok yaşandığı şehirler sıralamasında yine İstanbul başı çekti. 13 işçi İstanbul’da, 12 işçi Urfa’da, 6 işçi Antep ve Kocaeli’de iş cinayeti kurbanı oldu.
- Çocuk İşçilikle Mücadele İşçi Sınıfının Örgütlü Mücadelesinin Büyümesiyle Mümkün
- 301’i, Soma’yı, O Günden Beri Hiç Unutmadık…
- Nurtani İçin Adalet, Adalet İçin Mücadele Gerek
- Sorumluluğu İşçiye Yıkmanın Yolu: “Ya Güvenli Çalış Ya Hiç Çalışma”
- “Benim Suçumdu Abla”
- Toplu Konut Değil, Toplu Mezar!
- Örgütlenmeye İhtiyacımız Var
- Kâr Hırsı Doğayı ve İşçileri Katlediyor
- Gençlerimiz Ölmeye Devam Ediyor
- Kocaeli’de “MESEM’e ve Çocuk İşçiliğine Son”Eylemi
- Sağlıksız ve Kötü Çalışma Koşullarına Karşı Birleşelim
- Mesleki Eğitim mi Kâr Hırsı mı?
- Hayatımızı Değiştirecek Parolayı Unutmayalım!
- Gizli Açlık Tehlikesi Büyüyor
- Biz Mücadele Edersek Her Şey Düzelir!
- Hasköy Sanayi Sitesinden Sonra Şimdi Sıra Kimde?
- Ya Beni İşten Atarlarsa?
- İSG-SEN Ankara’da Siyah Baret Eylemi Yaptı
- Patronların Prestiji Yangın Riskinden Daha Önemli
- “El Cerrahisi 7/24 Yanınızda”
Son Eklenenler
- Katledilişinin 45’inci yılında Kemal Türkler’i ve lideri olduğu Maden-İş Sendikasının mücadeleci sınıf sendikacılığı anlayışını hatırlamak, belki de her zamankinden daha büyük önem taşıyor.
- Sınıf temelinde örgütlü olmak, işçi sınıfının gücüne inanmak demektir. “Bu işçiler değişmez” diyenlerin yanıldığını, İzmir’deki grev ve direnişlerde bir kez daha gördük.
- Geçtiğimiz günlerde evde bazı tadilat işleri yapmaya başladık. Eşim de ben de emekli olduğumuz için bu masraflar bütçemizin biraz üzerine çıktı. Ben de düşük limitli kredi kartımın limitini yükseltip, taksitlendirmeyle bu sorunu çözmeyi düşündüm.
- İngiltere’de işçi, emekçi ve öğrenciler, yaklaşık 22 aydır devam eden İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı durmak, Filistin halkıyla uluslararası dayanışmayı büyütmek ve suç ortağı İngiltere hükümetinin barış eylemlerine yönelik baskılarını...
- Eşimiz, kardeşimiz ya da başka bir yakınımız dayanışmanın öneminin farkında olmayabilir. Eğer biz biliyorsak, bilmeyenlere sabırla öğretelim ve yol gösterelim! Unutmayalım ki işçinin işçiden başka dostu yoktur.
- Sağlık emekçileri, “Eziyet Yönetmeliği” olarak adlandırdıkları, hem sağlık emekçilerinin hem de hastaların hak kaybına uğratıldığı Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğine karşı 16 Haziran’da İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. ASM’lere 6...
- Dünya egemenlerinin emperyalist paylaşım savaşlarında ölenlerin net sayısını telgraf telleri bildirmiyor artık. Bugün sosyal medyayla, telefonlarımıza düşen bildirimlerle çok kısa bir sürede alıyoruz dünyanın başka yerlerindeki saldırıların,...
- Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan, Kristal-İş Sendikasının örgütlü olduğu GM Teknik Cam fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 17 Temmuzda grev başladı. İzBB Belediyesinde işten atılan Belediye-İş Sendikası...
- Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş ve KESK’e bağlı SES üyesi sosyal hizmet işçileri, 18 Temmuzda Bahçelievler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Ek Binası önünde ortak bir basın açıklaması düzenledi. Kamuda yürüyen toplu sözleşme süreçlerine dair gerçekleştirilen...
- Merhaba, ben İstanbul’da bir devlet hastanesinde temizlik personeli olarak çalışan bir kadın işçiyim. Bilindiği gibi senenin yarısı geride kalmasına rağmen toplu iş sözleşmemiz halâ imzalanmadı. Bu süreçte sendikalar meydanlarda mitingler yaptılar,...
- 14 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yasa değişikliğiyle turizm sektöründe çalışan işçilerin hafta tatili hakkı fiilen gasp edildi.
- Ne acıdır, barış sözcüğü ağzımızdan çıkar çıkmaz yüreğimizde savaşın gölgesi belirir. Gözlerimiz dolar, sesimiz titrer, mahzunlaşırız çocuklar gibi. Oysa ne güzeldir kim bilir ağzımızdan taşan gülücüklerle, yüreğimizden kopan kardeşlik türküleriyle...
- Siyasi iktidar zeytinlikleri yok edecek yeni bir torba yasayı Meclise sundu ve Temmuz sonuna kadar yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor.