(31.08.2015) Patronun işten atma saldırısına direnişle karşılık veren işçiler, direniş alanında ıslık ve sloganlarla tepkilerini gösteriyorlar. Üç vardiyada çalışan 1600 ORS işçisi, bugün de sabah 08.30’dan itibaren direniş alanındaki yerlerini aldılar.
(31.08.2015) UİD-DER’li işçiler olarak 30 Ağustosta Kartal’da kurduğumuz stantla “Savaşta Ölen Kim? Kimin Çıkarına Bu Savaş?” başlığını taşıyan İşçi Dayanışması gazetemizi işçi emekçilere ulaştırdık. “Düşük Ücretlere, Uzayan İş Saatlerine, Taşeron Çalışmaya Hayır” kampanyamızı anlattık.
(31.08.2015) İşçi sınıfının birliği, dayanışması ve kardeşliği için çalışan UİD-DER’li işçiler olarak, yoksulların canını alan haksız savaşa karşı Gebze Eski Çarşı’da stant açtık. “Savaş da İstemiyoruz, Düşmanlık da!” sloganıyla açtığımız standımızda bildirilerimizi ve İşçi Dayanışması gazetemizi dağıttık.
(31.08.2015) Ben 50 gündür bu işyerinde çalışıyorum ve ama düne kadar ücretimi alamamıştım. Biz de paramızı almadan çalışmayacağımızı söyledik. Bir tezgâhta başlayan iş durdurma çok kısa sürede bütün fabrikaya yayıldı.
(30.08.2015) İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için çalışan UİD-DER’li işçiler olarak, Türkiye’nin çeşitli işçi bölgelerinde yoksulların canını alan haksız savaşa karşı “Savaş da İstemiyoruz Düşmanlık da!” sloganıyla stantlar açıyor, emekçilere sesleniyoruz.
(29.08.2015) Metal işçilerinin Türk Metal ve MESS’e karşı başlattığı mücadelenin önemli adreslerinden biri, Ankara’daki ORS fabrikasıydı. ORS’de çalışan 1600 işçinin tamamına yakını, Türk Metal’den istifa etti. İşçiler kısa sürede kendi sözcülerini seçtiler...
(29.08.2015) Duruşmanın dünkü bölümünde işçileri ölüme gönderenlerin avukatlarının yapmış olduğu savunma, acılı işçi ailelerini isyan ettirdi. Sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit’in, savunmasının önemli bir bölümünde sabotaj iddiasını dile getirmesine işçi aileleri ve avukatları tepki gösterdiler.
(29.08.2015) Yaz tatili bitmek üzere, okullar açılıyor. Zengin ailelerin çocukları tatillerinden dönüyor. Biz işçi çocuklarına baktığımızda ise, ailesi zorlukla bir tatil ayarlayabilmiş olanlar var. Yani aslında genel anlamıyla bizler bu yazı çalışarak geçirdik.
(28.08.2015) İşçilere “isteyen çıkabilir” restini çeken patrona karşı işçiler, toplu istifa eylemi başlattılar. Patronun istifaları kabul etmeyeceğini söylemesi üzerine, sabah vardiyasındaki işçiler üretimi durdurarak dışarı çıktılar.
(28.08.2015) Csun fabrikasında Birleşik Metal-İş’e üye olan işçilerin mücadelesi sürüyor. Csun işçileri, Haziranda fabrikaya taşeron işçi alan patronun, işçilerin birliğini parçalamaya çalıştığını söylediler.
(27.08.2015) İzmir’de Yeni Foça Yolu üzerinde üretim yapan Kocaer Haddecilik fabrikasında, patronun bir işçiyi işten çıkarması üzerine işçiler üretimi durdurdu. İşçilerin büyük bölümünün iş durdurması üzerine patron geri adım atarak işçiyi geri aldı.
(27.08.2015) Sendika ile görüşme masasına oturmayan işveren, 26 Ağustosta iki işçiyi işten çıkardı. İşten atma saldırısına karşı işçiler iş durdurarak, atılan işçi arkadaşlarının geri alınmasını istediler.
Tek başına iktidar olamayan AKP hükümetinin başlattığı kaos, gerilim ve savaş sonucunda adeta 90’lı yıllara geri dönüldü. Her gün cenaze haberleri gelmeye, insanlar ölmeye devam ediyor. Böyle bir dönemde...
(26.08.2015) Cesun işçileri sendkal haklarının tanınmamasını yaptıkları yürüyüşle protesto ettiler. Fabrikada Birleşik Metal-iş’in çoğunluğu sağlayıp yetkiyi almasına rağmen, patron toplu sözleşme masasına oturmaya yanaşmıyor.
(26.08.2015) Uzayan iş saatleri hayat algımızı değiştiriyor. Çok çalışmaktan, işimizde kullandığımız araçlardan bağımsızlaşamaz hale geliyoruz. Patronların sürekli acil olan ve bitmeyen işleri, bizi sosyal hayattan kopararak bönleştiriyor.
(25.08.2015) Kâr ve iktidar hırsı yüzünden her alanda ölüme itilen işçi ve emekçilere seslenmek için Şirinevler meydanında UİD-DER’li işçiler olarak stant açtık. İşçi kardeşlerimize, “savaş istemiyoruz!” diye seslendik.
(24.08.2015) Galatasaray’daki Cezayir Restaurant toplantı salonunda düzenlenen forumda Ortadoğu’da yürütülen emperyalist savaşın ve Kürt halkına yönelik kirli savaşın en çok işçi ve emekçileri vurduğu ifade edildi, barış talebi dile getirildi.
(17.08.2015) Patronlar işçilerin velinimeti olsaydı iyi bir ücret vermeleri, çalışma saatleri başta olmak üzere çalışma koşullarını iyileştirmeleri ve işçilerin sosyal haklarını iyileştirmeleri gerekmez miydi?
(24.08.2015) Yılın denizde geçireceğimiz o tek Pazarının üç saatini yolda geçirmiştik. İndiğimiz yerden denizin göründüğü yöne doğru yürüdük. Ve nihayet masmavi deniz karşımızdaydı. Hemen kafamızda serinlemenin hayallerini kurduk...
(23.08.2015) Doping, performans arttırıcı ilaç veya yöntemler kullanarak oyunlara çıkmaktır. Futboldan eskrime kadar birçok müsabakada oyuncuların doping kullandığı basına yansıyor. Şike veya doping yapan irili ufaklı çok sayıda kulüp bu nedenle mahkemelik olup ceza almıştır.
(23.08.2015) 1980’den beri metal işçilerine kan kusturan, metal işçisi başını kaldırdığında patronların balyozu gibi metal işçisinin sırtına inen sözde işçi sendikası Türk Metal…
(22.08.2015) DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 21 Ağustosta, Ankara’da 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne çağrı için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Örgütler adına ortak açıklamayı TTB Merkez Konsey Başkanı Dr. Bayazıt İlhan yaptı.
(22.08.2015) Türkiye’de haftalık çalışma saati 70-75 saate kadar çıkıyor. Çoğu işyerinde günlük çalışma süresi 12 saatten bile fazla. Yasal sınırı çok aşan süreler boyunca çalışan işçilerin kalp krizine yakalanma riski de artıyor.
(21.08.2015) Zenginlik, lüks ve servet haberlerinin artması biz işçileri ise hiç sevindirmiyor. Çünkü bu ülkede zenginliğin artmasının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Zenginlik artmışsa milyonlarca işçinin aldığı ücret düşmüş, asgari ücret ay sonunu getirmeye yetmez olmuştur.
(21.08.2015) Savaş arzusu olanlar tabi ki Suruç katliamıyla yetinmeyeceklerdi! Ardı arkası kesilmeyen bir kargaşa peş peşe geldi. Gencecik emekçi çocuklarının cenazeleri evlere gelmeye başladı.
(17.08.2015) Türk Metal’i fabrikalarından def etmek üzere mücadele başlatan metal işçileri, patronlar tarafından adeta cezalandırılmak istendi, isteniyor. Eylemleri sırasında işçilerin taleplerine kulak tıkayan işverenler, işçilerin moralini bozmak için her türlü yöntemi denediler, deniyorlar.
(20.08.2015) Son iki aydır hemen hemen her gün çeşitli bölgelerden cenaze haberleri geliyor. Anaların feryatları içimizi acıtıyor. Anneler evlatlarına kıyamazken AKP hükümeti acımasızca kıyıyor.
(20.08.2015) UİD-DER’li işçiler, bir haftadır fabrikada gece gündüz alacaklarını alabilmek için bekleyen Pamsan işçilerini 19 Ağustosta ziyaret ettiler. Günlerdir fabrikada bekleyen ve kendi imkânlarıyla yemek ihtiyaçlarını karşılayan Pamsan işçileri için çorba yaptılar.
(20.08.2015) Gazetemizin her ay çıkan yeni sayısını götürdüğümüz UNO, UMUR, ABB, Greif, Armsan gibi büyük fabrikalarda ve diğer fabrikalarda sohbet ettiğimiz işçiler, yaşadıkları sorunları ve sıkıntıları dile getiriyorlar.
(20.08.2015) Konu, işçi ölümü ve iş kazası olunca nedense mahkemede görülen dava süreçleri bitmek bilmiyor, uzadıkça uzuyor. Tabii ki hayatını kaybeden işçilerin aileleri de her duruşmada o acıyı yeniden yaşıyor ve kahroluyor.
(19.08.2015) Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili 8’i tutuklu 45 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına devam ediliyor.
(18.08.2015) Savaşa en hevesli olanların, yani iktidarda olanların, zenginlerin, patronların burnu bile kanamazken, yoksul emekçi çocukları öldürülüyorlar. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında 100 milyondan fazla insan hayatını kaybetti.
(19.08.2015) İşçilerin bugünkü ruh halini anlamak çok önemlidir. Ben de işyerimdeki arkadaşlardan başlayarak bunu anlamaya çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde bir işçi arkadaş oldukça kızmıştı ve arkadaşlarına sitem ediyordu.
(19.08.2015) Erkek egemen kapitalist düzende, her alanda olduğu gibi üretim alanında da cinsiyetçilik ayyuka çıkmıştır. Kadının ev dışında çalışması değerli görülmediği gibi, belli iş alanları kadınlar için uygun bulunmuyor.
(19.08.2015) Bir inşaat işçisi abimiz taşeron bir firmada çalışırken yaşadıklarını anlattı. Yaklaşık iki sene çalıştığı taşeron şirket, ana firmadan parasını alarak işçilerin hesabına tazminatlarını yatırmış.